Wij zien onszelf als professionals met de focus op 
specialisme in de rope-access en kijken vanuit 
verschillende perspectieven naar situaties.

Wij zijn Raymond Burger en Peter Schimmel, twee ondernemers die sinds 2006 met rope access werken. Aerial Access staat voor innovatieve oplossingen en duurzame technieken. Wij zijn Aerial Access gestart omdat wij vinden dat rope access effectiever en efficiënter kan door nieuwe railsystemen.

Ons bedrijf neemt rope access projecten aan in bouw en industrie. Wij verkopen en installeren permanente rope access railsystemen, geven trainingen en beschikken over reddingsteams. Wij opereren vanuit onze vestiging in IJmuiden.

Wij kunnen op moeilijk toegankelijke locaties en op hoogte werkzaamheden uitvoeren. Door onze innovatieve middelen en technieken kunnen wij voor u tijd en kosten besparen. Onze oplossing als gangbare middelen niet toereikend zijn. Wij bieden veiligheid en professionaliteit. Wij voeren de werkzaamheden zelfstandig uit of in samenwerking met gespecialiseerde partners.

    Onze kernwaarden zijn:

  • > Innovatief
  • > Duurzaamheid
  • > Integriteit

Wij zijn trots op het resultaat dat wij afleveren. Wij vinden het belangrijk om ons constant te blijven ontwikkelen met visie op de toekomst. Wij doen wat we zeggen!

Peter schimmel

In de Alpen en hooggebergte is mijn veiligheidsgevoel voor groepen goed tot zijn recht gekomen. In deze uitdagende omgeving gaf ik zomers voornamelijk klim en canyoning cursussen. Ook in de winter was ik in de bergen te vinden. Hier begeleide ik ski tours.

Door mijn nieuwsgierigheid ben ik in 2006 in contact gekomen met het Industriële klimmen en heb hier de nodige Nationale en Internationale opleidingen in gevolgd. Hier heb ik freelance opdrachten gedaan en ben bij Ascent Safety in dienst gekomen. Hier heb ik 10 jaar verschillende werkzaamheden verricht, zoals; PBM inspecties, trainer veilig werken en redden op hoogte van Marine Brandweer tot Irata cursussen.

Als mede heb ik cursussen geschreven zoals GWO en opleidingen ontwikkeld voor de evenementen branche. Binnen Ascent Safety was ik accountmanager voor verschillende bedrijven in de wind, telecom, olie en gas, evenementen branche en voor de overheid zoals politie en defensie.

Raymond Burger

Na 30 jaar bij de overheid gewerkt te hebben, heb ik de stap genomen om als zelfstandige op de arbeidsmarkt werkzaamheden uit te gaan voeren. Tijdens mijn werk bij de politie heb ik als specialist werkzaamheden en trainingen op hoogte gegeven.

Inmiddels heb ik mij geheel laten omscholen naar de Industriële werken op hoogte en heb daarvoor de benodigde cursussen gevolgd. Inmiddels aan meerdere projecten als freelancer gewerkt te hebben, heb ik mij ook laten scholen volgens de ITRA-norm (International Technical Rescue Association) voor stand-by Rescue opdrachten.